Trackmania Turbo infómorzsák

Trackmania Turbo infómorzsák

Mint azt már bizonyára tudjátok, a Ubisoft bejelentette az E3-on a Trackmania sorozat legújabb tagját, a Turbot. Túl sok információ még nem kering a világhálón róla, de ami igen, azt megpróbáltuk ebbe a cikkbe összeszedni nektek.

Jelenleg Youtubeon pár videónál több nem áll rendelkezésre a játékról. Az E3-as trailerét (amit Ebben a cikkben megtaláltok) már láthattátok, illetve alább egy gameplay videót nézhettek meg, melyben a két hölgy Stadium… khm.. INTERNATIONAL Stadiumban, majd Lagoon környezetben játszanak.Ha már megcsodáltuk a felfújható malacokat és az egyhelyben álló helikoptereket, amik tartják a reklámtáblákat, néhány szót ejteni kéne a környezetekről is. A Turboban 4 környezet lesz :

  • Rollercoaster Lagoon
  • International Stadium
  • Canyon Grand Drift
  • Down & Dirty Valley
Az internacionális stadium a TM korábbi verzióiból is megszokott Stadiumot takarja, persze jópár új objektummal. Az egyik nagy változtatása a korábbi stadiumhoz képest, hogy míg eddig a nagy semmiben gyönyörködhettünk a stadium körül, a Nadeo volt olyan kedves és pár remek felhőkarcolót helyezett a Stadium köré.

fak es felhokarcolokA fenti képből persze szembetűnik, hogy a felfújható pálmafák is megszűntek, helyére valósághűbb modelleket raktak be a fejlesztők. Illetve hatalmas felfújható malacok kerültek be a pálya elemei közé, emellett daruk, tábla tartó helikopterek, illetve mind a négy oldalukon reklámtáblafalú épületszerűségek is helyet kaptak a játékban.

Egyéb objektumok
A
 jól megszokott felfújható léghajó szerencsére nem került ki a játékból. Ééééés…. az összes játékos által hiányolt földbe süllyesztett Matroska babákra is gondoltak a fejlesztők. :)

matroska
Ezen nincs mit vitatkozni, Matroska babák nélkül nem lenne az igazi a Turbo.

A stadium international stadium környezet másik nagy változtatása, hogy a jól megszokott autó modellt egy teljesen újra cserélték le:

auto
Akinenek nem tetszik az új modell, azoknak is biztos lesz lehetősége lecserélni a játékban, mint a TM eddigi verzióiban.

A másik új környezetet, a lagoont nagyon nem lehet összehasonlítani az eddig megjelent többivel, egy sziklás, pálmafás, tengerpartos-hullámvasutas, aszfaltos, alagutas környezetről van szó (Ha nagyon akarjuk a Coastot rá lehet erőltetni az autó fizikájára). A hullámvasút persze átvitt értelemben értendő, ugyanis ez egy pályaelem a környezetben, melyhez mágnesszerűen tapad hozzá a kocsi, még ha fejjel lefelé is megyünk rajta.

lagoonlagoon2
A környezetekről ennyit elöljáróban, a fenti videóban úgyis mindenki gyönyörködhetett bennük. A játékmenetről is érdemes pár szót ejteni. Egy újabb mód kerül bevezetése, mely a helikopter névre hallgat, itt ugyanis egy helikopter ejt le minket a pályára. Emellett adaptív zenéről is beszélhetünk : például ha nagyon jó időn vagyunk, akkor fokozza a játék a feszültséget a megfelelő zenével.

A turboban 2 illetve 4 játékos helyi módban is fogunk tudni majd játszani osztott képernyőn. Azonban a csavar csak most jön : Lesz egy Double Driver nevű mód is, melyben EGY autót írányít két játékos egyszerre, az autó végső mozgása pedig a két játékos irányítása alapján áll össze. Ilyen irányításra multiplayerben is lehetőségünk lesz.

Lesz egy úgynevezett Trackmaster medál is, ez a pályához tartozó Nadeo medálnál is jobb időt fog takarni, pontosabban a világ legjobb idejét. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ez az idő nem statikusan a pálya adatai között lesz megtalálható, hanem dinamikusan fogja a ranking rendszer frissíteni. Tehát lényegében a Dedimania 1. helyezett ideje lesz mindig a Trackmaster idő.

Ha a Pályamester medálra pályáznánk, akkor ne aggódjunk, mert a TM az adott checkpointon áthaladva speciális hangot fog hallatni, így tudni fogjuk, hogy jobb időt futunk a Trackmaster időnél.

A játék PS4-re, Xbox-ra és PC-re is jön, azonban a játék olyan értelemben nem lesz cross-platform, hogy a konzolosok és PC-sek egy szerveren tudjanak játszani. Ez sokak számára lehangoló lehet, de így legalább specifikusabb közösségek tudnak létrejönni a játékban.

A Turbohoz hozzátartozik az a vicces tény, hogy Uplay-t fog használni, tehát ha Steamen vesszük meg, akkor a steam elindítja majd a uplayt, ami pedig a Turbot. Ez persze sokak szerint nem vicces, hanem inkább indegesítő. Persze ezt kikerülendő Uplayen is megvásárolhatjuk.

A bűvös dátum: 2015 November 26.

Azonban fontos tudni, hogy PC-re a Lagoon környezet csak 2016-ban fog kijönni Florent Castelnérac állítása szerint (Managing Director of Ubisoft Nadeo), azonban ez azt a kérdést veti fel, hogy a Turbo Steam oldalán miért hirdetnek 4 játékmódot, mikor novemberben csak hármat kapunk kézhez. Reméljük ez nem szegi kedvét senkinek sem a Turboval kapcsolatban :) .

Aki pedig máris kedvet kapott hozzá, előrendelni

tudjátok 36 euróért.

+ Bónusz videó 😀 :