ESL Stadium Nations Challenge 2015 összefoglaló

ESL Stadium Nations Challenge 2015 összefoglaló

Mint azt már többen hallottátok, esetleg láttátok is a magyar csapatok csatornáin, van egy válogatottunk. Egy válogatott, mely megmérettette magát az ESL által szervezett Stadium Nations Challenge 2015 bajnokságon.

A bajnokságban 12 csapat vett részt, melyek 2 csoportban mérték össze tudásukat. Ellenfeleink voltak Portugália, Svédország, a Baltikum, Ausztria, valamint Franciaország legjobb játékosai.
A meccsek 4v4 formátumban, 3 mapon zajlottak (1-1 fullspeed, tech, dirt – utóbbiak az adott héten érvényes CPS, illetve DPS mappackból). A mapok 7 nyertes körig mentek. Illetve mennek most is, ugyanis a bajnokságnak nincs vége, a playoff még tart, a hétvégén rendezik a bronzmeccset és a döntőt. A rájátszás a magyar csapatot sajnos már nem érinti. A meccsek pontszámítása azonban jócskán eltér a CPS-DPS sorozatoknál megszokottaktól, nem egyegy megnyert pálya ér ponto(ka)t, hanem a 3 mapon elért pontszámok összeadódnak, ezzel csökkentve a különböző stílusok közti különbségekből származó előnyt, például egy magabiztos dirt, és egy éppen csak nyert tech nem garantálja a győzelmet. Ez egyértelműen csökkenti a döntetlen “veszélyét”.

De térjünk is rá a magyarokra. A csapat mérlege 1 győzelem és 4 vereség. Nem hangzik túl jól, de aki ismeri a meccsek hátterét, az tudja, nem volt ez ilyen egyértelmű. A meccsek mindegyike komoly csatákat eredményezett, gyakran szoros végeredményt hozva. Összesítésben a dirt mapokon hoztuk a legtöbb pontot, ezt követte a tech, de összességében szerintem biztató volt, jó lesz ez a jövőre nézve!

Az első meccsnap:

Külső, kommentátori szemszögből figyelve az eseményeket nem volt ez rossz szezon. Eredmények mutatják, hogy van hova erősödni, de én hiszem, hogy ez menni is fog! De ezt nem az én dolgom megítélni, így feltettem pár kérdést a válogatott kapitányának és az egész projekt vezetőjének, Angelhardnak:

-Mik voltak a szezon előtt az elvárásaid, ennek mennyire tett eleget a keret?
-A Magyar TM közösség jelenlegi méretéből adódóan, már a toborzás is nagy feladat volt. Végül sikerült “összerakni” a csapatot.
A srácokkal szemben egyetlen elvárásom az volt, hogy a tőlük telhető legjobbat próbálják meg hozni minden meccsen.
A csapattagok ilyen formában még soha nem játszottak együtt – a dirt szekciót leszámítva -, tehát eredmény tekintetében komolyabb elvárásom nem volt.

-Hogy érzed? Lehetett volna több a csapatban, vagy ez volt a maximum?
-Úgy gondolom a játékosok meccsről meccsre hozták az elvárható teljesítményt, és ezúton is szeretnék nekik gratulálni és megköszönni a részvételt.

-Ez egy frissen összetoborzott keret. Mit gondolsz, mire mehet ez a keret a későbbiekben?
-Igen ez egy friss csapat, és látszott is az összeszokottság hiánya. Ez szerencsére – ahogy várható volt – meccsről meccsre javult.
Az eredményeinken is látszik, hogy a végére már-már teljesen összeszokott a csapat, ez sokat számít.
Az, hogy mire mehet ez a keret a későbbiekben csak szabadidő és motiváció kérdése, mert tehetség az van.

-Mekkora esélyt látsz arra, hogy a jövőben is kapitányként tartasz a csapattal?
-Erről inkább a magyar közösséget kellene megkérdezni, hogy Ők szeretnék-e, hogy továbbra is ellássam ezt a feladatot.
Amennyiben a közösség bizalmat szavaz nekem, természetesen vállalom a jövőben is.

-Ha tovább viszed a csapatot, változtatnál a felálláson? Ha igen, mihez nyúlnál hozzá?
-Ha azt látom, hogy megjelennek további motivált és tehetséges játékosok akkor természetesen érdemes elgondolkodni a változtatáson.
Viszont ilyen esetben jobb szeretném, ha nem nekem kellene dönteni, hanem a pályán dőlne el például egy kvalifikáció formájában.

-Célok vannak esetleg a következő szezonra?
-A cél továbbra is az, hogy fejlődjünk és még összeszokottabb és stabilabb csapat váljon belőlünk.
Szeretnénk további meccseket nyerni, és soha nem akarunk úgy kikapni, hogy nem tettünk meg mindent.

Köszönjük Angelhardnak a nyilatkozatot. Én szívből remélem, hogy tovább tudja vinni a csapatot, és a csapat is továbbviszi ezt a lelkesedést. Szeretettel várjuk a folytatást, hogy újra szólhasson legjobbjainknak a RIA-RIA-HUNGÁRIA!

A magyar válogatott kerete (a megadott csapatok az utolsó meccs időszakára vonatkoznak):
Angelhard (THE Gaming), Alex (Team Azure), Bale (Team Azure), Beckspapa, Cami (Team UFO), Clown (Like a Sir), EgéR (Mesclan), Ember (Team UFO), Exxon (Team Azure), Garfield (Dirty Deeds Racing), Iceman (Team UFO), kisage (Like a Sir), marcell (Mesclan), kistom, KoLi (MnM-Gaming!!), Kryez (Team UFO), Rasque (ESL Global), Roki (Team UFO), Royal (Team Acer), Szogi (Team Fox)
Gratula Srácok!


A mérkőzések alatt elhangzott véleménynyilvánítások egyéniek, a tmhu szerkesztőivel nem egyeztethetőek össze!

Tagged with:

Related Articles

  • Benedek Lampert

    Szép volt srácok :)!

  • yepp

    szép volt ! :)