[UPDATE 2] Trackmania Turbo kérdések és válaszok

[UPDATE 2] Trackmania Turbo kérdések és válaszokElőző cikkünkben
 
kiveséztük nagyjából a TMT-vel kapcsolatos dolgokat, azonban a közben megjelenő újabb információk és az áttekinthetőség megkívánta, hogy összefoglaljuk nektek kérdések és válaszok formájában, amit eddig tudunk a TMT-vel kapcsolatban. Vágjunk is bele!

UPDATE 1. (2015.07.15)
UPDATE 2. (2015.07.18)
UPDATE 3. (2015.07.20)


Miért nem fogunk tudni dedikált szervert hostolni?
Az okok igen egyszerűek az egyik NADEO fejlesztő szerint:
“Először is a játékosok nem tudnak hostolni dedikált szervereket konzolon (gyártói irányelv), másodszor pedig nem szeretnénk a Turbo fejlesztését szétválasztani konzolos és PC-s irányba, mivel ez sokkal összetettebbé és hosszabbá teszi a fejlesztés idejét.”

Lesz lehetőségünk NADEOS szerverbérlés esetén pluginokat illetve saját zenéket “berakni”?
Sajnos nem, konzolok esetén szintén a gyártói irányelvek miatt, illetve PC-s verzió esetében mivel a NADEO fogja hostolni a szervereket, így szintén jogi akadályokba ütköznének a zenék szempontjából. Ez részben megmagyarázza a saját pluginok használatát is, ha plugin feltöltés terén szabad kezet kapnánk, akkor elég sok jogi akadályba ütközhetne a NADEO miattuk.
Természetesen az elengedhetetlen beállításokhoz továbbra is hozzá fogunk férni. (pályák, minimum LP, max. játékosok száma, stb.)

Lesznek új game módok?
Igen.

Lehet majd a pilóta bukósisakját is festeni?
Igen. (Idézet: “a helmet customization tool”)

Linuxos verziót tervez a Nadeo?

Nem.

Aki rendelkezik Turboval és TM2-vel egyaránt, meg fogja kapni TM2-be a 2016-ban megjelenő lagoon környezetet ingyen?
Erről sokat nem tudni, az egyik fejlesztő azt válaszolta, hogy “talán”.

Meg lehet majd osztani a készített pályákat a PC-s és konzolos verziók között?
Nem, a konzolos és PC-s pályák nem lesz kompatibilisek.

A készített pályákat hol lehet megosztani?
Ezen a kérdésen talán többen meglepődtek, de a válasz is meglepő : Annyit tudunk, hogy “weboldalakon keresztül nem fogjuk tudni megosztani”, ami arra enged következtetni, hogy az eddig jól ismert GBX pálya fájlokat nem fogjuk tudni kicsempészni a játékból, tehát valamilyen beépített (felhő alapú) pályamegosztási rendszer segítségével fogjuk tudni megosztani. Vagy ha ilyen sem lesz, akkor a beépített multiplayer session készítéssel természetesen továbbra is tudjuk invitálni ismerőseinket, hogy játszanak pályáinkon. Persze ez csak feltételezés, további információt erről később kapunk majd a Nadeotól.

A TM2-es mapok kompatibilisek lesznek a Turboval?
Nem. (Tehát újra validálásra sem lesz lehetőség)

A Turbo-nak lesz köze a Maniaplanethez?
Nem, egy teljesen különálló játék lesz, mint például a TM Forever.

TM2-höz is lesz lagoon környezet?
Valószínűleg, ám nem biztos, hogy olyan formában, mint a Turbohoz, és csak sokkal később, miután a Turboban debütálni fog.

Lesznek modolási lehetőségeink Turboban?
Nem.

Lesz random pálya generátor?
Igen.

Mikor jön ki a Turbo?
Európában november 27-én.

Milyen platformokra lesz elérhető?
PS4, XDoboz egy, PC

Milyen környezeteket fog tartalmazni a játék?
International Stadium, Canyon Grand Drift, Down & Dirty Valley

A Rollercoaster lagoon környezet miért nincs az előzők között?
Azért mert ez a környezet csak 2016-ban fog megjelenni a Turbohoz, az alap játékban nincs benne.

A lagoon környezetért külön fizetnem kell, ha majd megjelenik?
Ezt még nem tudjuk.

Cross platform lesz a játék?
Nem, a PC-sek nem fognak tudni együtt játszani konzolos játékosokkal.

Lesz lehetőségünk dedikált szervert készíteni?
Nem, a szervereket a Nadeo fogja hostolni, de természetesen emellett lesz lehetőség a játékból multiplayeres játékot indítani (persze ez addig tart, míg mi is játszunk a szerveren).

Lesz lehetőség osztott képernyőn játszani?
Igen, 2 és 4 játékos módban.

Mit takar a double driver mód?
Két játékos tud egyszerre irányítani egy autót.

Elérhető lesz a double driver vezetési mód multiplayerben is?
Ezt még nem tudni.

Véget fog érni ez a lista?
Nem.

Mi az a Trackmaster medál?
A világon a legjobb időt fogja takarni, ezt nem statikusan fogják tartalmazni a pályák, hanem (mint a Dedimania esetében) folyamatosan frissülni fog.

Mit takar a helikopter mód?
Ez egy indítási mód lesz a hagyományos start mellett, kocsink egy helikopterre lesz “fellógatva”, majd a menet kezdetével el fogja azt engedni.

Milyen játékdisztribúciós platformokon lesz elérhető?
Steamen és Uplayen.

Ha Steamen veszem meg szükségem van uplayre is, hogy tudjak játszani?
Igen, a játék alapvetően Uplayt használ, de Steamen egyaránt meg tudjuk venni azzal a hátránnyal, hogy a Uplayt is fel kell telepíteni hozzá.

Mennyibe kerül a Turbo, ha előrendelem?
Jelenleg 36 euró Uplayen és Steamen is.

VR kompatibilis lesz a játék?
Egyelőre csak annyit tudni, hogy az Occulust fogja támogatni, illetve PS4 esetében a Morpheust

Stadium környezetben lesz matroska baba, hatalmas fánk, perec és vigyorgó malac modell is?
Természetesen. (de tényleg)

Eddig ennyi kérdést sikerült összeszedni, ha van nektek is kérdésetek, nyugodtan írjátok meg kommentben a cikk alatt és megpróbáljuk megválaszolni! :)

A listát frissíteni fogjuk folyamatosan újabb kérdések és válaszok fomájában, ezt jelezni fogjuk a cikk címében is!

Végezetül egy újabb videóval is szeretnénk szolgálni, mely pár napja látott napvilágot. Ezen megcsodálhatjátok a nagy perecet és fánkot is 😀 illetve a lagoon pályaszerkesztőjét is.


Tagged with:
 • Simon “spetyka” Péter

  Stadiumban eddig is lehetett sisakot festeni. Vagy most külön kocsirészként lehet majd?

  • yepp

   Anthodev (fejlesztő) ezt írta az egyik fórumban: blabla… “will be included in the game that doesn’t exists in Trackmania² (new gamemodes, a helmet customization tool, a track editor modified to be easily usable with a gamepad, new visuals effects and new unannonced features.”.. szóóóval tool :D.. hozzáírtam a cikkben is inkább ezt az idézetet

   • Simon “spetyka” Péter

    igen, akkor olyan lesz szerintem mint a szárnyak esetében pl 😀 az hasznos, nem kell azzal szenvedni, hogy a kocsi többi részét ne kenjük össze 😀

 • Motig

  kérdés: és most ezt komolyan gondolják hogy így lesz kiadva a game és ilyen minősíthetetlen lesz? de tényleg már a sima TM2 is 3 felé darabolva jön ki erre a Turbo is szét lesz választva?(most komolyan 40Euro csak 2 kocsiért(abból 1 csak modolt kocsi) és 4 pályáért amiből ráadásul csak 3 lesz és a 4edik még azt sem tudjuk ingyen lesz-e?! Ezt tényleg komolyan gondolják a franciák vagy mi?!

  • yepp

   ebben az állapotában tényleg nem valami vonzó, lévén, hogy ezt egy moddal is meg lehet csinálni, de azért ne igyunk előre a trackmania bőrére, mert még egy csomó újítást nem jelentett be a nadeo 😀 (btw még így is olcsóbb, mint összegezve a tm2-es 4 environment (50 euró), a TMU pedig csak 5 euróval olcsóbb, mint a turbo, és azért elég sok különbség van már most is köztük). én még inkább megvárom, amíg az összes újítását meg fogjuk tudni, és aztán hozom meg a kritikus döntést 😀

   • Simon “spetyka” Péter

    TMU állítólag lemezen romániában olcsóbb mint steamen, szóval az egy érdekes ár. Viszont TM2-nél tudtommal vannak kapcsolt szerverek, amin vegyesen mennek a mapok. Azt megértem, hogy külön jött, mert így aki csak egyik vagy másik envin akara tolni annak elég azt megvennie, vagy meglehet külön is venni, nem kell egyszerre. Viszont van együtt a 3 envi is árulva 40 euróért steamen, szóval ilyen tekintetben egy árban vannak. Grafikailag ahogy elnézem tuningolták, valamint a stadium körül nem űr van, ami tetszik, bár nem létfontosságú. Szerintem ezt inkább a konzolosoknak szánják, és kevésbé pc-re, mert ilyen korlátozások mellett szerintem elég kis esélyt látok arra h pc-n pl az esl versenyek ideköltözzenek (lsd. pl az ESL Competition titlepackoz, gondolom hasonlókat nemigen lehet majd beletenni), de abban egyetértek yeppel, hogy várjuk meg hogy kijöjjön 😀

    • Motig

     Nekem a TNU lemezes verzió van és az került kemény 3E magyar forintba itthon(semmi akció vagy bármi) szóval szerintem a steames árat kilőhetjük(még extrémebb példa: Quake 1 10 euro…) de akkor is 20 euro darabja(ha csomagba veszed 40 az egész) és a stadium tényleg csak grafikai tuningot kapott meg pár plusz elemet. de nem is ez lenne a nagy gebasz hanem az hogy kb mindent kilőnek abból ami jó volt a TM be!