TrackMania – Átalakul az erő

TrackMania – Átalakul az erő


Sziasztok!
Ebben a cikkben kicsit foglalkozom a TM nemzetközi, csapatszintű átrendeződésével kicsit, mert az elmúlt egy évben volt egy pár átalakulás ezen a téren.

A CPS15 után nem sokkal érkezett a szomorú hír, hogy a TM egyik nagyszerű csapata, a BX3 TM egysége felboszlik, így őket már nem köszönthettük a nevezők között, a játékosok egy része más csapatokhoz került, és volt aki szögre akasztotta a sisakot. Egy nagy csapat búcsúzott el.


Aztán a CPS 16 szezon elején nem kis meglepetésre a Team Dignitas csapata visszalépett az indulástól, és azóta nagyon úgy tűnik hogy a szekér már nem egyfele fut, a srácok az egyéni versenyeken fel-feltűnnek, de csapatként nem tudni, mikor, vagy egyáltalán pályára lépnek-e még a nagyobb bajnokságok valamelyikén. Így hát a címvédő, sokszoros bajnok csapat nem próbálta megvédeni címét. Hogy ennek pontosan mi az oka, találgathatnánk sokáig, de felesleges. Egy kérdés: Mi lesz veled Dignitas?
/frissítve/: A Dignitas bejelentette, hogy visszatér, csak egy kis pihenés, motivációszerzés kellett nekik, és újult erővel térnek vissza! 

A CPS összefoglalóban korábban már említettem, hogy egy másik nagy név is elbúcsúzott a TrackMania világától. Az Acer felfüggesztette a TM projektjét, és kilépett a csapat mögül. Az egység azonban megmaradt, jelenleg Waterbottle (vizespalack) néven versenyeznek. Mondjuk kíváncsi lennék honnan jött ez a név.


Nem ekkora név, de a Team 4o2, azaz a régi Team Saw is felbomlott, részben egy új csapatba kerülve, részben más csapatokhoz csatlakozva.
ANE. Lassan megszoktuk, hogy ha CPS akkor 2 csapat. Ez is véget ért. A 16. szezonban már csak egy csapatuk vett részt a bajnokságban, több játékosuk pedig más csapatokhoz állt be vendégként. Ez miatt a 6. osztályban volt is elégedetlenkedés néha.
iGn. Ők is két csapatot vonultattak fel sokáig. Core és Cream. Ennek nyáron vége lett, akkor a Core utódaként Like a Sir néven indult el egy csapat, mely sajnos attól a szezontól is visszalépett. Idén leesve a 6. osztályba több ANE vendéggel kiegészülve harcoltak, a csoport második helyén végeztek. De ez már nem két csapat, csak egy.
Sok más csapat is eltűnt az előző szezonokhoz képest, nehéz lenne felsorolni mindet, őket hoztam fel példának, rájuk lettem leginkább figyelmes, hogy most valami változik. 

De ahol valami véget ér, ott mindig valami új kezdődik. A TM-ben nem csak búcsúzók vannak, hanem érkezők is.
A nyári szezonban a Funteam csapata átalakult, MnM Gaming név alatt futnak jelenleg. A régi Penta is váltott, immár egy ideje Planetkey-Dinamics néven futnak. Nagy nevek versenyeznek mind a két csapatban, és a legjobbak közé tartoznak.
Több új csapat is alakul azonban. Ezek egyike a Smartline, mely a Team 4o2 egykori játékosainak egy részéből áll jelenleg, de komolyabbra vette a Mouse Control, azaz az mCon csapata, megjelent az OZ Gaming, megjött a Synergy Esports, mely állítólag elkezdett toborozni is, valamint több játékos egyéni szponzorral rendelkezik. Mint már rég jelen van ilyen téren az eSuba, de megjelent sok játékosnál tavaly az Euronics is, akik kimondottan német játékosok mögé állnak, de a mouz esportsnak is van versenyzője a TM világában.

De maradtak is még nagy nevek, az against All authority, az Easy Esports mindmind ottvannak még. De változnak az idők, és az új kihívók száma gyarapodik.

Összességében azt kell mondjam, nagy átalakulások mennek itt, és szerintem kelleni fog egy-két szezon míg minden és mindenki a maga helyére kerül. Nagy csapatok mennek, új trónbitorlók jönnek, de ez azt hiszem így van rendjén és ennek úgy tűnik most van itt a következő ciklusa.
Tagged with: