Magyar Csapatbajnokság 2016 – az első hét

Magyar Csapatbajnokság 2016 – az első hét

Véget értek az első heti összecsapások az idén visszatért Magyar Csapatbajnokságban. Az első héten sajnos a nagy izgalmak nagyrészt elmaradtak, de így is érdekes volt figyelni a meccseket.

Voltak olyan csapatok akik rögtön leülhettek az oldalvonal mellé, az 5 csapatos csoportok révén két csapat nem kapott ellenfelet az első hétre, ez pedig a Fight Club volt az A csoportban, de pokoli izgalmakat az angyalok is csak kispadról figyelhettek, a B csoport pihenője az Almost Angels csapata volt. Pedig gondolom hogy harcba szálltak volna a mennybemenetelért ők is. De nem kell csüggedni, a héten már ők sem fognak unatkozni!

A héten mint a csoportkörök során végig, 4 mérkőzés volt, mely végül a nézők örömére ütközés nélkül került megrendezésre.

Wall to Wall – Friends (B csoport)
A nyitómérkőzés. A Wall to Wall csapata mint egyik nagy bajnokesélyes vágott bele a küzdelmekbe, így a bajnokságok tekintetében újonc, de lelkes Friends csapata egy kötelezően legyőzendő ellenfelet jelentett számukra. A mérkőzést ennek megfelelően mindkét csapat maximális erőbedobással kezdte meg. A versenyen sok részleteznivaló nincs, aki szeretné visszanézheti a trackmania.hu yt csatornáján. A Wall to Wall behúzta amit be kellett, a Friends csapata pedig tiszteletre méltóan végigküzdötte legjobb tudása szerint a mérkőzést, de sajnos ez kevés volt.
Wall to Wall – Friends 21:0

A vasárnap MCSB maratont hozott, 3 meccs érkezett szinte folyamatos egymásutánjában.

THI – By Main Force (A csoport)
A vasárnapi napon elkezdődött az A csoport küzdelme is a pontokért. Az első összecsapást itt a visszatérő THI csapata és a BMF vívta. A THI úgy vágott a szezonnak, hogy a végső esélyesek közé jósolták őket, így a lehető legtöbb mérkőzésüket nyerniük kell. A meccs elején kiderült, hogy a BMF nem tudja 4 játékosát kiállítani a mérkőzésre, így dönteni kellett. A csapatok döntése egy hibrid megoldás lett, a THI egyegy játékosa állt be a BMF 3 tagja mellé, de így ennek már lényegi hatása nem volt, amolyan gyakorlás volt ez így a csapatoknak. A meccs megtekinthető Tok twitch csatornáján (peterke91).
THI – By Main Force 21:0

Mesclan – Silver Team (A csoport)
A vasárnapi nap, és az A csoport második meccsét vívta a két csapat. A veterán, nemrég immár 9. születésnapját ünneplő ezüstös gárda, és a sokak számára kérdőjel Mesclan csapat csatája szoros eredményt hozott, immár szoros küzdelmet nézhettek a mérkőzés iránt érdeklődők. A csapatok dirten kezdtek, ahol szoros köröket váltottak a csapatok, azonban a Mesclan játékosai több hibát vétettek, ezáltal a Silver Team zsebébe került egy 6 pontos előny. A csapatok tövig akarták nyomni ez után a gázt, így jöhetett a fullspeed. Szorosabb nehezen lehetett volna ez a pálya. Folyamatosan fej fej mellett hajtottak, csikicsukizva a pontokkal. Majd a Mesclan felállt, asztalra csapott és magához ragadta az előnyt, melyet sikerült két pont formájában megőrizni. Két pálya után 4 pont volt a különbség a csapatok közt, a S.Team javára. Következett a tech, teljes sorcsere a hazai oldalon, de ez is kevés volt, a harmadik pályán sokszor szoros körökkel az S.Team nyerte a meccset, mint azt a papírforma sugallta. A mérkőzés visszanézhető a Mesclan yt csatornáján.
Mesclan – Silver Team 10:19

Team UFO – Most Wanted Racers (B csoport)
Az első játékhét utolsó mérkőzése sok ellentmondást szült, ebben nem foglalunk álláspontot, és az esetet sem részleteznénk. A meccs egyébként nem volt problémamentes, előbb a szerver jelszava majd a pontozás viccelte meg a résztvevőket, de a csapatok lehetőségük szerint igyekeztek ezen miharabb túllenni. Az MWR csapata az első tech mapon szerepelt legjobban, ez azonban kevés volt az UFO ellen. A meccs megtekinthető a trackmania.hu yt csatornáján.
Team UFO – Most Wanted Racers 21:2

A bajnokság tehát elindult. A csoportok alakulását és a további meccseket megleshetitek ITT. Gratulálunk az eddigi meccsekhez a csapatoknak, és sok sikert a továbbiakban is!
Tagged with:

Related Articles