Formula TM – 2. szezon

Formula TM – 2. szezon

Kedves Olvasóink, kapcsolják be biztonsági öveiket, mert hamarosan kezdődik a Formula TM 2. évada!
Visszatért az MCSB, most visszatért a Formula TM, így unatkozni csak az fog TM-ben akinek semmi nem elég jó, vagy szimplán nem akarja jól érezni magát. A Formula a régi, a játék változott, az első évaddal ellentétben ezúttal a TM Forever berkein belül küzdhetnek meg a játékosok az egyéni és a konstruktőri bajnoki címért.

Aki nem ismerné a bajnokságot: a TM adta kereteken belül leszimulálja, hogy milyen is egy verseny a valós pályákon. Teszi mindezt valós pályák vonalvezetését reprodukálni igyekvő és fiktív pályákon. Tankolás, fej-fej melletti küzdelem a pontokért, a kitartás próbája és mérhetetlenül sok fun! A bajnokság két részre oszlik, az egyéni értékelés és a 2+1-es, vagy 2+2-es csapatértékelés, amit a következő bekezdésben le is írok.

Azaz itt. Ennek lényege, hogy a pilóták harcolnak a pontokért, és a csapatversenyben az istálló két pilótájának pontszáma számít bele. És akkor mi is ez a 2+1, és 2+2? A csapatok nevezhetnek két tartalék pilótát, ha netán valaki nem tudna menni egy futamon. Ettől függetlenül a csapatok tartalék pilótái ugyanúgy minden futamon mennek, egyéni pontokat szereznek, így ők sem maradnak emiatt ki semmiből.

És ha már a pontoknál tartunk, érdemes megemlíteni, hogy ki mikor, és mire kap pontot. A versenyhétvégék programja egy napra van összeállítva, így helyesebben versenynapról beszélhetünk. A program első pontja az időmérő. Szabadedzés nincs, azt hét közben kell lebonyolítani, szabadon aki amennyit akar, szóval inkább szabadabb edzésnek lehet hívni. Az időmérő hagyományos TA mód, 10 perc. Aki jobbat megy, az nyer. Rajtrács hiányában rajtpozíciókat nem tudnak a szervezők biztosítani, így pontokkal honorálják az időmérős tempót. Az első 10 pontot, a második 9-et, a harmadik 8-at, stb. kap. Ezt követően a rajtvonalra áll fel a mezőny. Sajnos a gridgirlök szabadságon vannak, így nem lesz olyan élvezetes a startban állni, de nem is kell sokat, elkezdődik majd a körözés. A verseny hossza pályánként változik majd, előzetes becslések szerint kb 45 perces futamok várhatóak, az alatt egy pár kört lelehet nyomni! Meg egy pár boxkiállást. És rengeteg előzést. Amire viszont figyelni kell, hogy ahogy a valóságban sem állsz vissza a szektor elejére ha buktál, itt is ha felborulsz, vagy kiesel a pályáról, akkor nagy eséllyel vége a versenyednek, ugyanis a respawn nem engedélyezett! A nagydíjak pontozása: 1. 25pt, 2. 20pt, 3. 18pt, 4. 15pt, 5. 12pt, 6. 10pt, 7. 9pt, 8. 8pt, 9. 7pt, pt pt pt.

10338563_324598364354212_2139764731883034076_o

És hogy miért is olyan jó ez? Menjetek fel ismerősökkel 2-3-an TS-re beszélgetni, közben TM-ben menjetek fel a bajnokság szerverére: Formula TM-s.team, és próbáljátok ki! Nem bánjátok meg.

A bajnokság nemzetközi, ám mint a szerver nevéből is kitűnik, a Silver Team és Pedro keze munkáját dicséri a bajnokság. Amiről amúgy fontos tudni még, hogy 10-12 futam van kb kilátásban, de április elején többet is megtudunk majd. Eleinte az időpontok igazodnak majd az MCSB-hez, így főleg hétköznap, későbbiekben várhatóan hétvégén lesznek a futamok.
Az első futam: ÁPRILIS 13. (SZERDA) 20:00

A regisztráció díjtalan, megtehetitek privát üzenetben és részletesebben elolvashatjátok a leírást angolul a Formula TM facebook oldalán. A csapatok esetén minden esetben szükséges regisztráció, egyéni induló esetén lehet anélkül is jönni, ameddig a szerver befogadóképessége engedi.

Gyertek hát és rójuk együtt a köröket! Gölöhöfö!

kicsi_kiemelt

 

Tagged with: