ESL SNC 2016 – A válogatott is porondon

ESL SNC 2016 – A válogatott is porondon

Kicsit késve, de azt hiszem itt az ideje a válogatottunkról is beszélni ami a hetekben az ESL Stadium Nations Challengeben koptatja az aszfaltot és porol az ellenfelek arcába.

A bajnokság tavalyhoz képest nem változott a meccsek menetét tekintve, továbbra is 4v4 összecsapások zajlanak 1-1 tech, dirt illetve fullspeed mapon, a pályákon elért pontszámok összesített eredmény adja ki a mérkőzések végeredményét.

A versenyre 10 ország adta le nevezését. A magyar egység a B csoportba került, ellenfelei pedig Belgium, Németország, Csehszlovákia (cseh-szlovák összefogás) és Hollandia.
Csoportonként 5 csapatról lévén szó, minden csapatnak van egy pihenőhete a csoportkörök során. Ez a magyar csapatnak az első hét volt. Azóta két mérkőzést lejátszottak a mieink. Csoportonként a két legjobb jut tovább, ennek tekintetében nézzük az eddigi mérkőzéseket.

Belgium: Nem sokkal, de alulmaradtak a mieink. A tech remekelt, azonban dirten és fullspeeden a belgák jobbnak bizonyultak ezúttal. A továbbjutásért való küzdelembe ha bele szerettünk volna szólni, akkor azt kell hogy mondjam, nyernünk kellett volna. Sajnos nem sikerült, így vereséggel kezdve mentünk tovább.
Magyarország-Belgium 11:14 (tech: 7-0, dirt: 1-7, fullspeed: 3-7)

A második mérkőzésen a csoport élére várt németeket fogadtuk. Előzetesen, ismerve a németek erejét a kapotthoz hasonló eredményt vártunk, viszont a mérkőzésen kiderült, ennél több benne lett volna. Azonban előjött egy veszélyes betegség: az inaktivitás. A dirt négyesünk ezúttal felül tudott kerekedni ellenfelén, egy gyönyörű mapgyőzelemmel nyitottak. Fullspeeden azt kell hogy mondjam, esélyünk nem volt. Se az akkor épp jelenlévő négyesünkkel, se mással. Ellenben techen hozható lett volna pár kör, ha nem vésznégyessel kell kiállnunk. Több kört tudtunk volna szerezni, így viszont szép csendben levonultunk a pályáról a mérkőzés végén. Nyerni nem tudtunk volna, de szorosabbá tehettük volna a mérkőzést.
Magyarország-Németország 7:17 (t: 0-7, d: 7-3, f: 0-7)

És mi lesz ez után? A héten a csehszlovákokkal találkozunk, mely egy kimondottan nehéz mérkőzésnek ígérkezik, majd utolsó héten a hollandokkal fogunk összecsapni. Jó lenne a kettőből egyik mérkőzést lehozni úgy gondolom, erre talán a hollandok ellen lesz nagyobb esélyünk. Ehhez az kell hogy kicsit megrázzuk magunkat, és az első két meccset magunk mögött hagyva megmutassuk, hogy nem mezőnyt feltölteni jöttünk ide. Ti is segíthettek lélekben, szurkoljatok a magyar csapatnak, adjatok nekik erőt, és meglátjuk mit hozhatunk még ki belőle!