Hamvakból újjáéledve: a Team Foenix

Hamvakból újjáéledve: a Team Foenix

A magyar közösség TM2 szekciója sajnos egy ideje már nem a régi képet mutatja, ezt aki jelen van a kompetitív szekcióban az tudja. Mikor elkezdtem követni a versenyeket, akkoriban két magyar csapat volt jelen nemzetközi szinten: dirten az UFO és techen az Azure.

Telt-múlt az idő, és szép lassan mint ahogy az a legtöbb csapatnál szokott lenni, egyre kevesebb ember hajtotta a szekeret. Mára pedig oda jutottunk, hogy már nincsenek jelen aktív szereplőként. Közben bejött a Mesclan, hamar bekellett látni számukra is, hogy önmagukban nem sokáig húzhatják. Az utóbbi szezonokban már Almost Angels, Azure és egyéb csapatok vendégjátékosaival álltak fel. Ez már egyfajta előszele volt annak, miszerint jelen pillanatban össze kellene fogni az aktív magyarokat, és együtt lehetne talán egy nagyot alkotni. Aztán a tavaszi TMM előtt jött a hír, miszerint összeáll egy magyar csapat a versenyre, ez volt a hangzatos Lagzi Lajcsi, amely egészen a rájátszásig jutott, ám végül ezt is felemésztette az inaktivitás.

Aztán jött a hidegzuhany. SNC-n a válogatottban is felütötte fejét az inaktivitás, egyre biztosabbnak tűnt tehát, hogy kell mind az utánpótlás, mind a játékosok összefogása, hogy láthassuk, kik is azok az aktív játékosok, akikből egy erős csapat, egy “elődökhöz” méltó magyar TM válogatott jöhet össze, ami nem a csoportkörben való életben maradásért küzdhet.

De most. Létrejöhet valami tartós. Most úgy tűnik a nemzetközi színtérre is összeállhat egy olyan magyar csapat mely mind techen, mind dirten részt tud venni a nagy versenyeken, és akár eredményes is tud lenni. Egy csapat melynek zászlója alatt összegyűlhetnek az aktív magyar játékosok, akik versenyezni akarnak, és tudnak egymásért küzdeni.
Foenix carScreenShot01
Elkezdődhet egy új időszak a TM2-ben. Nem csodát tenni akarunk, csak minden mérkőzés után emelt fővel, elégedetten levonulni a szerverekről, azzal a tudattal: igen, mindent elkövettünk a győzelemért.

És ezt a csapatot elétek szeretnénk tárni. Szeretnénk egy olyan csapatot, melyért minden magyar TrackMania fan egyként tud szurkolni, és örömmel követi, olvassa, nézi, hogy mit is művelnek. És ezzel motiválni a nézőket. Motiválni, hogy ne csak nézzék, hanem ha idejük engedi, akkor kedvet kapva ők is beszáljanak a versenyekbe. Mert én hiszem: versenyezni jó és létezik egy bizonyos egészséges versenyszellem.

A csapatba bárki jelentkezhet, aki rendelkezik TM2-vel, és elég motivált ahhoz, hogy versenyeken induljon. Na persze nem árt némi tapasztalat is, de úgy gondolom, hogy fejlődni is lehetséges lesz majd a csapatban. És jól érezni magunkat amúgy sem csak világrekordok futásával lehet. A csapat csak TM2-ben van jelen, így aki TMF-ben már más csapatnak tagja, az ne csüggedjen, részünkről nem akadály a tagsága.

Csapatunk első sorban eleinte tech és dirt stíluson indulna, de később, ha van elegendő érdeklődő, akkor akár fullspeedbe is bele lehet vágni. Továbbá akár a 24 órás és egyéb hosszútávú viadalok is szóba jöhetnek. Ha szeretnél csatlakozni töltsd ki a JELENTKEZÉST.

Várjuk a jelentkezéseteket, és ősztől készüljetek, pörögjön majd a meccsek alatt a HAJRÁ FOENIX!

Foenix carScreenShot03