TMHU TrackMania Magyar LAN 2016 – visszatekintés

TMHU TrackMania Magyar LAN 2016 – visszatekintés

Először is köszönöm mindenkinek aki ott volt, hogy eljött, és remélem mindenki jól érezte magát. Másodszor ezen cikk az én személyes véleményem és élményeim alapján íródott, előfordulhat, hogy más egy-egy szituációt másképp élt meg.

Kezdeném azzal, hogy hol is voltunk. Budapest talán a legalkalmasabb egy ilyen versenyre. Mert ugye ha az ismert idézetet magyarra átírjuk: minden busz Pestre vezet. De ez vonattal is így van. És hát szerencsére a BKK vonaljegyével szinte bárhova eljuthatunk vakondmódban, így a Nyugati mellé is (akinek meg oda ér be a vonata az nem is kell föld alá menjen). Nos itt a Nyugatitól egy nem túl apró köpésre van (bár ha köpköd az ember előre a semmibe akkor lehet nem néznek majd rá túl szépen, így inkább a gyaloglást ajánlanám) a BarCraft 2 esport bár, ahol sikerült néhány gépet azon a szép szombati napon birtokba vennünk. Aztán hogy mi volt ez után az már egy másik történet…

IMG_0037Mert hogy elkezdődött a dolog érdemi része. Elkezdtünk configolni. Egy átlagos megfigyelő ember szerintem az összes szál haját kitépte volna annak láttán, hogy a profi gamer gépekhez mellékelt márkás sokezres, villogó, világító, épp csak nem szirénázó billenytűzeteket mi félrerakattuk. Helyette beüzemeltük ütött-kopott, szétnyomkodott, de jól megszokott kis barátainkat, hogy igenis, velük akarjuk ezt a napot tölteni, ők sem maradhatnak ki a jóból! Szóval felkészültünk, leültünk játszani. Sokan először tapasztaltunk ilyen luxuskörülményeket, mint: nulla lag, kényelmes szék, rovarmentes helység, stb. Egyszóval minden jó volt.

Aztán kialakítottunk két csoportot. Az egyik csoportban Szogi, Marcell, Kopp és spetyka (jó magamról E/3-ban írni), míg a másik csoportban Pepsszi (ex-Ember, bár még attól nem lett se mutáns, se cyborg, szóval továbbra is ember), egér, warez és Mikor Sodroczki. Ez a nyolc játékos vágott neki a versenynek. Végignézve a névsoron, egyértelmű, hogy a Foenix idén óriási létszámfölényben volt, bár ismerve a csapat felépítését, ez talán nem is meglepő annyira.
IMG_0040

Az első csoportban az első helyen nem született meglepő eredmény: Szogi elhozta a továbbjutást. A második hely már kicsit izgalmasabb lett. Én még éppen ébredeztem legszebb álmaimból, mire Marcell és Kopp már ott dörömböltek a továbbjutás kapuján, de a kulcs Marcell kezében volt végül, így Szogi és Marcell a felsőágon, míg Koppal mi az alsóágon folytattuk tovább a küzdelmet.
Ez után jött a másik csoport. Itt már azért neccesebb volt az első hely sorsa, ám végül a továbbjutást érő pozíciókat Pepsszi és egér csente el, így warez és Sodroczki az alsó ágon folytatta.
Az alsó becézett Ágnes meccs jött. Pályán Kopp, warez, Sodri és jómagam. A papírforma szerint warez elég hamar kiszállt, hiszen a csoportkörben mutatott tempója szerint egyértelmű esélyese volt a döntőbe jutásnak. Mögötte már érdekesebb volt a kép. Bekezdtem egy gyenge néhány körrel, mely után jött egy erősebb visszaesés, mellyel ellehetetlenítettem a 2. helyen való továbbjutásom, habár kommentátorként így sem kellett hogy unatkozzam később. A végére azért Sodrit sikerült utolérnem, ebből tehát leszűrhető, hogy Kopp ért oda a 2. helyre a meccsen.
A felső ági meccs legjobb kettő helye immáron döntőt ért. Hajtottak is a srácok érte rendesen. Szogi, Pepsszi végül azért ahogyan kell, csoport elsőhöz méltón döntőbe kerültek. A vigaszág tehát maradt egérneknek és Marcellnek.

Ekkor már kezdett előbújni a megfigyelőként lapuló Petiiiből a kisördög, az üresen hagyott gépekre kegyetlenül lecsapott, majd egy névváltás itt, egy chat bejegyzés ott és már is érkeztek a kabbe és tsai köszönetnyilvánítások, de ezek is szerintem csak növelték a verseny hangulatát.

Elérkezett az elődöntő, ahol már csak 2 hely volt kiadó a döntőbe. Marcell vs warez vs egér vs Kopp. Nos, talán senki nem lepődik meg azon ha azt mondom, egér kiharcolta a továbbjutást. A nolife power megvolt benne 😀 A második hely sorsába egy idő után érezhetően már csak Marcell és warez tudott komolyabban beleszólni, ők viszont rendesen püfölték egymást. Egy ideig úgy nézett ki, hogy Marcell lehet a befutó. De nem nyertél addig ameddig le nem intették a futamot. Ez nem csak a valós autóversenyekben van így. Warez gyönyörű comebacket bemutatva csusszant be a 2. helyen a döntőbe.

Elérkezett tehát a döntő is. Szogi, Pepsszi, egér és warez léptek a pálya korlátjai közé. Epikus küzdelem kezdődött, sokszor hárman is 1-2 tizedre az adott körben a világrekordtól. Hajszálak döntöttek el sok kört. Ám ezek a hajszálak sokszor Szoginak kedveztek, szerintem a verseny végére ezekből egy paróka összejött volna neki. Úgy nagyjából egy tekintélyes afro. A lényeg hogy magabiztos versenyzéssel, végül ő érte el elsőként a 120 pontot, és nem kellett a +1 körgyőzelemre sem sokat várni, mellyel elhódította a 2016-os TrackMania Magyar LAN bajnoki címét, melyet így nyugtázott:

A második helyen eközben egymást verte egér és Pepsszi. Már úgy tűnt egér megszerezheti a második helyet, már csak az a bizonyos győztes kör kellett volna, mikor is Pepsszi azt mondta hogy áááájunkmegyegyszóra, és nem engedte kört hozni az ifjú MnM játékost. Pedig szoros volt. Két kört kellett Pepsszinek sorozatban hoznia ahhoz, hogy meglegyen a döntő számára. Hát… Hozott. Volt hogy egér hibájával, de volt olyan hogy mindössze 3 EZREDDEL. Tudjátok mennyi az? Még az agyatok fel sem ismeri az egyes betűket nagyjából miközben ezt olvassátok. Na ennyi 3 ezred. Célfotón se nagyon látszana. De ott voltak. Ketten, döntősként. Egér azonban ezen a ponton megrázta magát, és végül be tudta húzni a második helyet! Ez után már Pepsszi sem nyomta sokáig, a következő körben bebetonozta a bronzérmét.

Miután véget értek a meccsek, rápillantottunk az óráinkra. Bizony már fél nyolc felé közeledett az idő, így ideje volt oszolni. Volt akinek már korábban el kellett mennie, de ekkor már mindenki hazafelé vette az irányt. Egy utolsó helyszíni gratuláció, és elköszöntünk. Úgy érzem ez még szorosabbra fűzte az ott lévők között lévő szálakat. Mind barátság, mind szakmai szinten. Másra nem kell gondolni, csak ilyen téren fűződtek szorosabbra a dolgok.
DSC_1058

Köszönöm mindenkinek aki ott volt ezen a szép napon, és remélem jövőre újra találkozunk!

Végeredmény:
1. Szogi (Team Foenix)
2. egér (MnM Gaming)
3. Pepsszi (Team Foenix)
4. warez (Team Foenix)
5. Marcell (Team Foenix)
6. Kopp (Team Foenix)
7. spetyka (Team Foenix)
8. Mikor Sodroczki