Stadium Team Cup 12

Stadium Team Cup 12

Igen, nem volt cikk, igen két hónapig. Nem, nincs mentség. De fb-on azért érkeztek érdekességek, ezért is érdemes követni azt is!

Na de most nem is erről akarok írni. 5 hete már, hogy elindult az STC12 egy magyar csapattal, és még több magyar játékossal a fedélzetén. A verseny 5v5 tech mapokon, heti 3 pályán, melyek 2 hetente váltják egymást. A meccsek után a csapatok annyi pontot kapnak, ahány pályát megnyertek. Egyszerű ugye?

Nos akkor hadd kezdjem a magyar csapattal. Ez a frissen alakult Foenix volt, akik ezen a tornán mutatkoztak be. Nem kaptunk könnyű csoportot, de az első hetek eredményei alapján továbbjutás is reális cél lehetett volna. Az eK ellen óriási harci kedvvel ment a csapat, ekkor ez viszont még kevés volt. Hisz ez mégis csak egy Easy Esports. A formánkat a második hétre átmentve kemény, kiélezett csatában 2-1-es pályaaránnyal sikerült legyőzni a Delta csapatát. Nem volt piskóta. Aztán jött a lioncast és egy újabb erős zakó, de egy premier league csapattól ez azért egye fene elnézhető. De itt mintha valami megtört volna a csapatban. Az utolsó két meccsre úgy álltunk oda, hogy 2 erős, de nem nehezebb ellenfél ellen kell menni, mint a Delta volt. De a szokásos magyar csapatok nyavajája előjött: hétről hétre kevesebb lett a gyakorlás. És ezzel az aktív ember. Ennek a vége két nem várt bukó lett, és ezzel egy csoportbeli 6. hely. Azt hiszem ezen biztosan javítani kell a későbbiekben. Akár lu frissítéssel, akár seggberugdosással. Még van idő a következő szezonig, de tennivaló is akad.És akkor kezdjük a légiósok sorát:

kisage – SmartLine
Nem választott könnyű csapatot magának a francia magvakkal rendelkező együttesnél. Pontos szereplésének mennyiségéről nem tudok, de csapatuk végül felküzdötte magát a csoport 3. helyére, ezzel az A csoportból továbbjutó helyen várják az első hétvégi playoff kört, ahol az Expert.Black csapata ellen játszanak majd. De ha úgy mondom, hogy ex-Dignitas, akkor talán jobban el lehet képzelni mekkora súly is ez.

Marbi – eXeS
Aki régebb óta követi az eseményeket a TM kompetitív területén, az valószínűleg tudja kiről van szó. Megjárt már pár erős egységet, mint a Fanatics. Most ő is visszatért egy újonc csapattal, akikkel a C csoport 4. helyére értek oda, ezzel kiharcolva a továbbjutást. Ellenfelük a Bluejays lesz, akikről viszont a névsort nézve annyit tudok mondani, hogy van pár jó játékosuk.


Team Q – zaKsu
Kémeim jelentése szerint nagy aktivitással vetette bele magát a szezonba honfitársunk. Ami részben kommentálásban, részben játékban nyilvánult meg. Nos, ezzel elérték a csoportjuk 2. helyét, mely ismételten csak továbbjutást ér. Ellenfelüket pedig mindjárt mondom.

MnM Gaming – EgéR, twist
EgéR: ESL – kettes csapat, STC – egyes csapat. És nem is kispadmelegítőként. Azt hiszem mostmár tényleg oda kell majd figyelni rá, mert azt hiszem berágja magát a TM-es köztudatba lassan.
Twist sem ma kezdte, ezt sokan tudhatjátok, és hát finoman szólva sem gyenge 😉
Mi lett az eredménye? Csonkacsoportjuk első helyén végeztek. Eredmény? Továbbjutás. Ki ellen? Team Q. A három magyar srác csapata tehát a playoff első körében össze is csap majd.


Team Expert.orange – Royal
Na őt sem kell azt hiszem nagyon bemutatni. Csoport első hely. Bár ez a csapat erre hivatott. Ellenfelük a Playoffban a BBD lesz.

Playoff, csoportvégeredmények, stb. megtalálhatóak ITT.


És visszatérve a Foenixre, a csapatkapitány, angelhard így búcsúztatta a szezont a csapatnak írt közleményében:

“Először is szeretném mindenkinek megköszönni, hogy részt vett ezen a bajnokságon.

Az egyik szemem sír a másik nevet. Az első három meccsen zseniálisan játszottunk. Élvonalbeli csapatok ellen sikerült köröket hozni, és bravúros teljesítménnyel megvertük a Delta csapatát. Minden egyes percét élveztem ennek az első három meccsnek, még akkor is ha ebből kettőn kikaptunk. Megtettünk mindent.
Amiért a másik szemem sír. ANE Community és Speedo. Mit csináltunk ezeken a meccseken? Te atyaúristen. Az ANE Community még csak-csak erős volt, de a Speedo?! A Speedo-t 7-0 7-0 7-0 arányban vernünk kellett volna. ANE Com – Speedo – Delta, mit tippeltek melyik csapat erősebb a másiknál? ANE Com elverte a Speedo-t, Delta pedig elverte ANE Communityt, mi pedig vertük az elején Delta csapatát. Azt hiszem egyetértünk abban, hogy ezt az utolsó két meccset nagyon elcsesztük, szerintem felejtsük is el, és emlékezzünk az első három meccsre, mert azok zseniálisak voltak.

!!!CPS!!!

Hamarosan jön a CPS. A bajnokság ami diviziókra van osztva, így nagyjából azonos erősségű csapatok meccselnek egymással. Változás kell, újra motiválni kell magunkat, ha ez megtörténik, akkor egy ilyen bajnokságon – mint a CPS – szép eredményeket érhetünk el. Változás kell a kommunikációt illetően is. Minden meccs előtt lesz egy poszt a csoportban, ha valaki nem ér rá, elfoglalt, vagy egyszerűen csak nincs kedve az egészhez az adott héten, az jelezze majd mindig a poszt alatt. Senki nem fog haragudni a másikra, csak légyszives tudjunk arról, hogy kire számíthatunk adott héten és kire nem. Amint kijön bármi bővebb infó ezzel a bajnoksággal kapcsolatban, arról tudni fogtak és abban a pillanatban elkezdjük felmérni, hogy ki az aki szívesen részt venne ebben.

Remélem az utolsó két STC meccs alulmotivált hangulata, illetve az ennek okán begyűjtött vereségek nem veszik el senki kedvét.

Továbbra is Hajrá Foenix! :)”