Maniaplanet Cup – Royal interjú

Maniaplanet Cup – Royal interjú

Nemrégiben zajlott ugyebár a 2016-os TM világbajnokság, amely idén a Maniaplanet Cup nevet viselte. Ennek apropóján szerencsém volt billentyűzetvégre kapnom a minap a mezőny magyar tagját Royalt, hát zúdítottam is rá egy jó pár kérdést, ő pedig készséggel válaszolt 😀

– (spetyka) Először is köszönöm, hogy rendelkezésünkre állsz, és gratulálunk az eredményedhez.

– (Royal) Köszönöm, és főleg szeretném megköszönni a támogatást, jól esett mindenkitől, és persze neked a jól végzett közvetítést.

– Mostaniban talán életed formájában játszottál az összes versenyen. Milyennek érezted a kijutási esélyeidet a kvalifikációk előtt?

– Voltak jó és kevésbe jó meccseim előtte, így úgy indultam neki, hogy bármi megtörténhet. Első héten annyira nem éreztem rá a dologra, így egy pillanatra elgondolkodtam, összeszedtem magam és a második hétre már esélyesebbnek éreztem az egészet.

– Mit éreztél, mikor kijutottál a harmadik kvalin? Azért nem kis dolog ott lenni a vb-n.

– Nagyon örültem neki, még a meccs előtt úgy éreztem, hogy ez meglesz, és így nyugodt fejjel tudtam játszani és sikerült összehozni.

– Váratlanul ért a TA-n megszerzett első hely, vagy érezted, hogy benne lehet? A magyar nézők nevében bevallom, minket nagyon pozitívan, de meglepett.

– Teljesen váratlanul ért engem is és szerintem nagyjából ott mindenkit. Soha nem a TA volt az erősségem. Első pályán nagyjából számítottam az időmre viszont jobbra 1-2 embertől. A másodikon viszont meglepő pb-t sikerült vinnem. Örülök, hogy legalább a TA-t magamévá tettem. 😀

– Helyezett ez rád plusz nyomást a verseny során? Hiszen mégiscsak te kezdted legjobban a hétvégét.

– Plusz nyomást nem, viszont saját magamtól jobb ráérzésre/felkészültségre számítottam, mint amit nyújtottam.

– Spammel az első meccsen nagy csatát vívtatok. Hogy élted ezt te meg belül? Mennyire remeg meg ilyenkor az ember keze? Kívülről nézve elég magabiztosan hajtottál, öröm volt nézni. Ugye ezen a meccsen egy viszonylag szép előnyöd is volt spammel és Renew-al szemben, aztán az egykori bajnok talált valamit. Kizökkentett-e, és ha igen akkor mennyire, hogy mégsem sikerült a felsőágon továbbmenni?

– Hát ilyenkor remeg a kéz, szívedet az asztalon érzed, annyira ver, és ezeket kell kezelni, mert ha nem, akkor összetörnek. Leginkább az utolsó körben nem sikerült a kéz remegést kezelni a végén, mert jöttek a gondolatok, hogy “itt az arany lehetőség” és egy rossz időzítés miatt elvesztettem a vonalam, így spam el is hagyott a végén. Ugye spam már volt világbajnok is, neki nagyon nagy tapasztalata van ilyen helyzetekben, nekem kevésbé, így ő jobban kezelte, és el is vitte. Egy picit kizökkentett, nagyon csalódott és nem boldog, hogy ne mondjam mérges voltam a buta hibám miatt a végén, de tudtam, hogy még lesz lehetőség így próbáltam a fejem a játékban tartani.

– Az alsó ágon úgy tűnt hogy csak próbálsz kapaszkodni a többiekre, pedig a tempód szemmel láthatóan nem volt rossz. Ennek mi volt az oka? Talán kicsivel több volt a hiba és a bug nálad mint az első meccseden. A DanikB-Koenz-Cocow hármas ennyivel erősebb volt? Jobban kellett nyomni ellenük?

– Őszintén szólva, látván Cocow első meccsét, ahol nem igazán ment neki sem jól, gondoltam hogy talán ennél jobb esélyt nem is kaphattam volna második meccsre. Gondom az volt, hogy pár óra + 1-2 pizza eltelt az első meccs óta, és a játék teljesen másnak érződött. Egyszerűen nem éreztem rá, rosszul számoltam a kanyarokat, talán emiatt is sokkal több bugot kaptam, mint általában, + Cocow is jobban kezdett játszani így nőtt a nyomás és 1-2 buta hiba keletkezett belőle, pl. a Pays Off pályán a finish-nél alacsony ugrás előzés után. Murphy törvénye beteljesedett sajnos. 😀

– Tudom, hogy sportban nincsen ha. De mit gondolsz, ha felsőágon továbbjutottál volna az első meccs után, akkor jobban sikerült volna a folytatás?

– Sportban tényleg nincsen ha, de mivel a meccsek egyből jöttek volna, lett volna momentum egy nyerés után, talán jobbat tudtam volna nyújtani.

– Tavaly az ESWC-n is sajnos hasonlóan gyorsan búcsúztál. Gondolom a kettő közti egy év miatt nehéz összehasonlítani, de érzésed szerint melyik versenyed sikerült jobban?

– Egyik végeredményre sem vagyok büszke, viszont egyre több dologra figyeltem fel, amire tudok koncentrálni és próbálni javítani, így az idei jobbnak tűnt, már csak a TA miatt is.

– Miután búcsúztál a versenytől, kinek szurkoltál? Azt láttuk az élőképeken, hogy továbbra is folyamatosan figyeltél a helyszínen.

– Csapatomnak maximálisan ott voltam szurkolni, bár két külön csapatunk van, egyéni cup, így bármelyikből is lenne jó eredmény, az mindenkinek jó. Mindenkit ismertem, így mindenkinek a győzelmét megdicsértem.

– Alapvetően milyen hangulat volt ott a helyszínen a játékosok között? Azért a TM közösség nem hatalmas, így nyilván legtöbben ismeritek is egymást.

– A hangulat jó volt, szórakoztunk az egészen, volt hype, volt szurkolás, voltak viccek, jó volt az egész.

– Mennyire zavarta meg a játékosokat a program folyamatos csúszása? Első napon ugye kapásból egy órára gyarapodott a csúszás a nap végére.

– Annyira nem zavart senkit. Maximum amikor 1+ órát kellett várni a következő meccsre akkor jobb lett volna hamarabb, de ez idő alatt ment a szórakozás, kajálás meg warmup a játékosoknak. Az első nap volt talán a legkellemetlenebb, mivel 9-re vártak oda és csak 10-kor engedtek be. 1 órát kint várni a hűvösben… 😀 Szerencsére bent nagyon befűtöttek, így nem hideg kézzel kellett játszani.

– A verseny után visszanézted a felvételeket? Szoktad ezeket elemezni, hogy esetleg mikre kell legközelebb jobban figyelned?

– Még nem volt időm visszanézni, de sokszor visszaszoktam. Itt nagyjából nem lenne mit elemeznem mivel legtöbb hiba vagy fejben volt vagy fizikai kondíció, de azokat is jó lesz megfigyelni, hogy milyen formában valósulnak meg pontosan. Majd biztos szánok rá időt.

– Többen az élőképeken kiszúrták, hogy a többiekéhez képest elég leharcoltnak tűnő billentyűzettel játszol. Ez csak a dizájnja, vagy ez valóban egy jó öreg, sokat látott billentyűzet, amolyan öreg bajtárs?

– 😀 Ez valójában egy múzeumi példány billentyű, a ’90-es évekből. Nem találtam az éveken át hozzá hasonlót, ami ilyen érzésű lenne, ami a legfontosabb, vagy ami kitartott volna.

– A nagy kérdés: jövőre is ott leszel a vb-n? Még ha ez nem is csak rajtad múlik.

– Én mindenképpen szeretnék jövőre is indulni, ha rajtam múlik. Mindent bele fogok adni.

– Ugyebár viszonylag jól ismered a magyar tech közösséget. Mit gondolsz, akadnak jelenleg olyan játékosok idehaza akik pár év múlva a tiédhez hasonló eredményeket érhetnek el?

– Akadnak potenciálok, most éppen EgéRt látom nagyon nyomni, talán látni fogjuk jövőre szintén, de mindenkit biztatok, mindent bele, mutassuk meg a világnak, hogy itt vagyunk!

– Először is köszönöm hogy rendelkezésünkre álltál, másodszor sok sikert a hétvégi STC döntőhöz, és remélem sokszor szoríthatunk majd még érted nagyobb versenyeken.

-Köszönöm neked a lehetőséget és a jó kívánságokat. Nagyra értékelem, remélem legalább a vb TA-ra büszkén nézünk vissza 😀 Köszönöm az expert-nek és a szponzorainknak a lehetőséget, hogy ennyi emberrel nevezhettünk és végül jó eredményekkel távoztunk. Találkozunk a játékban! csőcsumicsá<3