Az uborkaszezon margójára – Streamek

Az uborkaszezon margójára – Streamek

Nos, jelenleg a nagy bajnokságok szünetelnek, egyedül az STC döntő az, ami még hátravan, de ez csak két csapatot érint. Fut a Formula TM, a második szezonnál is nagyobb sikerrel, a tervek pedig csak szépen szövődnek és szövődnek.

Aki követi a tmhu youtube csatornáját (Te még nem követed? Irány feliratkozni!) az már észlelhette, hogy mostanság megszaporodtak a videók. Nos, ennek megvan az oka. Szeretnénk, hogy a versenyeket ne csak azok láthassák, akik ott vannak az adott futamon, hanem azok is, akiket amúgy érdekel. És mivel sok versenyen a szerverekre való elérés eléggé korlátozott, így ezeket próbáljuk más módon eljuttatni hozzátok. Akár élő adás, akár felvétel formájában.

Ennek első hírnöke talán a nyári LAN esemény volt, ahol volt szerencsém élőben közvetíteni, és első kézből látni a reakciókat. Nos, erre vonatkozóan annyit ígérhetek, hogy jövőre ezt próbáljuk tovább fejleszteni, pl helyszíni kép mutatásával, erre pedig már kezd is fejemben alakulni a kép. Nem ígérem továbbra sem, hogy professzionális lesz sem a verseny, sem a közvetítés, de igyekszünk, mert akik ott voltunk, azok egytől egyig élveztük a versenyt. Szóval folytatása is tuti lesz!

A következő nagy dobásig még volt több “kisebb”. Ugyebár azt nem kell talán már senkinek elmondani, hogy a Team Foenix kapitányaként próbálom ezeket a meccseket megmutatni nektek, ez jelenleg az STC és EMC meccseket jelentette, ebben Cami volt még segítségemre, akivel közvetítőként a TM2-es eseményeket várhatóan a jövőben gyakran adni fogjuk. Ezeket egyébként a Foenix youtube csatiján találjátok meg.
És ezen közvetítések alatt jött talán elő bennem az, hogyha csináljuk, akkor csináljuk jól, és elkezdtem fejleszteni a közvetítéseket külsőre. Ez, illetve a hangbeli dolgok egy bizonyos szinten technikai akadályokba ütköznek, azonban amennyire ezt anyagi keretem engedi szeretném kitolni, bár az adás másik felén nem tudom ez mennyire fog látszódni.
Na szóval aki a csapatot követni akarja, az ide is iratkozzon fel. Illetve itt nem tervezett időközönként, de nagyobb események terén, vagy egyegy téma miatt lehet lesz egy kis magyar közösségi kerekasztal beszélgetés stream formájában, hogy ez melyik csatornán fog feltűnni később yt-on, az majd még kiderül.

No aztán a november már tartalmasabbra sikerült. Két nagy projekt volt, az egyikbe a tervezett beosztás helyett az idő rövidsége miatt egyedül vágtam bele. Ez volt a Maniaplanet Cup, amely alatt jó érzés volt látni, hogy tényleg jöttök, és nézitek a magyar streamet. Sok hazai esportnál sokan húzzák a szájukat hogy a magyar kommentátorok nem értenek hozzá, és inkább nézik az angol nyelvű adást. Itt ez nem igazán volt jellemző, és a visszajelzéseitek alapján tetszett nektek a műsor, de nyilván nem volt tökéletes, itt is próbálok majd fejlődni szép lassan. A folytatásról pedig lsd. lentebb.

Aztán utána sem unatkoztunk, következő hétvégén TM maraton volt, Camival végigközvetítettük az Infinity 24h Dirtet, ami némiképp megviselt minket, de számunkra ez már egy olyan projekt volt, amit ha elkezdetünk, akkor végig is csináltuk. Amolyan becsületbeli ügy.

És a Formula TM. Aquila és Makaróni mostaniban sajnos egyéb elfoglaltság miatt nem tud annyi időt a tm előtt tölteni mint régen, viszont a játék szeretete bennük is él, így futamról futamra felveszik, közvetítik Nektek a versenyeket, és hát közben néha tövig rágják a körmüket a versenyek alatt. De ennyi belefér, az nekünk nem fáj 😀

Aztán mi lesz? Közeljövő: sikerült megszereznem a következő tech bajnokság, az eXeS Team Cup magyar nyelvű közvetítésének jogát, így a playoff alatt gyakorlatilag szabad bejárásom lesz a mérkőzésekre, így a nagy meccseket (nyilván ami a Foenix meccsivel nem ütközik) közvetíteni tudom majd Nektek!
És a nemzetközi színtér. Ugyebár a nemzetközi lanok jelenleg 3-an vannak: Maniaplanet Cup/ESWC, NesTM és Gamers Assembly. Mondok egy merészet. Mi lenne ha ezentúl ebből a háromból kettőt élőben közvetítenénk? Nem titkolózok, a NesTM közvetítése esélytelen, ott a szervezők a szponzoroknak megfelelő egyetlen embernek adnak közvetítési jogot, aki a helyszínről streamel. Tudtommal. A másik két rendezvényt tudtommal viszont a Drakonia csapata szervezi, márpedig a MC adminjával úgy köszöntünk el a döntő után, hogy szívesen dolgoznánk máskor is így “együtt”. Mármint ő adminol, én meg közvetítek. Következésképpen sikerült nem agyára mennem. 😀 És ha ez így lesz, akkor megpróbálunk GA-t is közvetíteni. Akár mind a három stílusba belenyalva. Ha persze nem leszünk kint a helyszínen, aminek csak szabadidő és pénztárca szabhat határt. De ha nem jutunk ki, akkor igyekszem összebeszélni egykét emberrel, és akár valamelyik kommentátor szobáját stúdióként befoglalva, egy kicsit jobb minőségű közvetítést próbálunk majd létrehozni. Gondolom Ti nem bánnátok 😉 Rajtunk ígérem nem fog múlni.

Szóval a streamek, közvetítések nem fognak leállni a jövőben sem, sőt, próbálunk minél több meccset leadni nektek, mert úgy néz ki, hogy sokatoknak a napi 24 óra TM is kevés lenne.

Fontosabb linkek, ahol megtaláltok minket:

Facebook:
TMHU
– Team Foenix
Formula TM
Cami fb oldala
– spetyka fb oldala (hát, igazából ilyen még nincs, ha lesz akkor majd frissítem)

YouTube:
– TMHU
Team Foenix

Twitch:
spetyka
Cami
TMHU